Spanje

Aangezien onze liefde voor het land Spanje hebben wij hieronder even de andere trips samengevat.

LA PARILLA – 2014

La parilla hebben wij leren kennen door onze vrienden die hier een B&B uitbaten.
De B&B, Casa Rural Pura Vida kan je hier vinden. Zeker de moeite om te bezoeken en te genieten van de gastvriendelijkheid, de locatie en het lekkere eten.
Deze streek is vooral bekend om zijn olijfolie, 90% van de inwoners leeft van de olijventeelt. In La Parrilla is het alsof de tijd is blijven stilstaan. Iedereen kent hier iedereen, de mannen gaan op café met paard, hond of tractor. De viervoeters wachten trouw aan de deur terwijl hun baasjes de klok even stilzetten voor een heerlijke espresso met anijs, een paar tapa’s en het uitwisselen van de laatste nieuwtjes. De kinderen spelen hier nog de hele dag buiten, de vrouwen keuvelen ‘s avonds op hun klapstoeltjes voor de deur over de voorbije dag en genieten van een koel briesje.
Dit alles vind je op amper een uurtje rijden van de luchthaven van Málaga (78 km), maar ook van Granada en het prachtige Alhambra, Cordoba, z’n oude Joodse wijk en Mezquita, witte dorpjes zoals Ronda en Setenil.

SPANJE – PORTUGAL – Mobilhome Tour – 2012

In de zomer van 2012 hebben wij een rondrit gemaakt met een gehuurde mobilhome.
Onze trip bracht ons over de volgende steden. Parijs – Biarritz – Burgos – Valladolid – Coimbra.
Hier hebben wij even de kleine kustlijn van Porto & Lissabon verkend.
Na deze bezienswaardigheden zijn we helemaal door het binnenland terug naar de costa’s van Spanje gereden.
Via Valladolid – Burgos – Zaragoza – Leida naar Salou. Dan gedurende 2 weken hebben we nog de kust helemaal noordelijk bezocht.
Salou, Calafell, Sitges, Calella, Platja d’Aro, Palamos en zo terug via Frankrijk richting Belgie
Een leuke roadtrip met een gehuurde camper. Tarieven en informatie over de camper vindt je hier.

LLORET DE MAR – 2009

Dit verlof hebben we doorgebracht op hotel. Een goed hotel dat je ook als appartement kan huren.
Lloret de Mar is een plaats en gemeente in de Spaanse autonome regio Catalonië, in de provincie Gerona (comarca Selva). In 2007 had de plaats een inwonertal van 34.997. Het is een van de meest toeristische badplaatsen van de Costa Brava en van de Spaanse kusten als geheel.
Lloret de Mar is vooral gericht op niet-Spaanse strandtoeristen en in de zomer loopt het inwonertal van de stad soms op van 30.000 naar 160.000. In de zomermaanden trekken jongeren uit heel Europa massaal naar Lloret de Mar en nabijgelegen badplaatsen als Blanes en Calella om vakantie te vieren. Men vindt er dan ook een groot aantal clubs, bars, casino’s etc. Lloret is een populaire badplaats voor jongeren uit Nederland. Dat heeft er toe geleid dat in het stadje veel Nederlandse eettenten, cafés en disco’s aanwezig zijn.

TENERIFE – 2007

De 4e maal naar Tenerife in 2007. Deze keer voor de eerste keer met onze dochter Luna die ondertussen 7 is geworden.
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan, 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Tenerife heeft de meeste inwoners en met bijna 900.000 mensen op 2057 vierkante kilometer is Tenerife het dichtstbevolkte eiland van Spanje. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is.

De foto’s vindt je hieronder.

Spanje - La Parilla
La Parilla – 2014
Spanje - Portugal
Spanje – Portugal – 2012
Spanje - Lloret De Mar
Lloret De Mar – 2009
Spanje - Tenerife
Tenerife – 2007