Italië

CAORLE – VENETIE – 2010

2010 was de zomer dat wij besloten hebben Italië te bezoeken.
Een lekkere strandvakantie samen met onze Nederlandse vrienden.
Caorle is een gemeente in de Italiaanse provincie Venetië (regio Veneto). Het ligt circa 50 km van Venetië. Het telt 11.801 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 151,4 km², de bevolkingsdichtheid is 78 inwoners per km².

Ook hebben we natuurlijk een bezoekje gebracht aan het pittoreske Venetië.
De Republiek Venetië, officieel de Meest Serene Republiek van Venetië, was een staat in het noordoosten van Italië rondom de stad Venetië die bestond van de negende tot de achttiende eeuw. De staat Venetië werd bestuurd door dogen.
In de middeleeuwen was deze republiek een belangrijke zeemacht in de Middellandse Zee en speelde ze een belangrijke rol in het heropenen van de handel aldaar voor de rest van Europa. Ze maakte op land deel uit van de vijf grootmachten die het grondgebied van het huidige Italië bestuurden, en was de meest succesvolle en rijkste van de Maritieme Republieken.
Venetië bracht Europa wissel- en kredietbanken, boekhouding en obligatiemarkten en belangrijke verbeteringen in de scheepsbouw. Technieken voor de bewerking van suikerriet werden overgenomen vanuit Azië en Egypte en ook de bewerking van zijde, glasblazen en sieraden vonden zo hun weg naar Europa. Tot de Nederlanders deze positie overnamen in de zeventiende eeuw bleef het een van de rijkste delen van Europa.

TOSCANE – 2011

Onze vakantie van 2011 bracht ons naar Toscane.
Een vaste locatie, huisje met alle accommodatie was de start van een bezoek aan alle steden van Toscane.
Toscane (Italiaans Toscana), is een regio in centraal Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië, in het zuiden aan Latium en in het westen aan de Tyrreense Zee grenst. De oppervlakte van de regio Toscane neemt ongeveer een dertiende van het nationaal grondgebied in beslag, oftewel 7,6%. Wat betreft grootte staat de regio op de vijfde plaats, na Sicilië, Piëmont, Sardinië en Lombardije. Toscane omvat 6,1% van de nationale bevolking van Italië.
Onvergetelijke steden gezien zoals Luca, Sienna, Grosseto en natuurlijk ook Pisa.
Prachtig Toscane staat zeker nog is op ons lijstje om te bezoeken.

De foto’s vindt je hieronder.

Italie - Caorle - Venetiê
Caorle – Venetië 2010
Italie - Toscane
Toscane – 2011